Zralá a sexy

Žena zraje jako víno. Můžeme si ale podržet v sobě sexy plamen? Můžeme ho dokonce ve zralém věku zažehnout? Naše ženské tělo se mění, to je jasné. Už nikdy nebudeme schopné konkurovat ženám ve dvaceti, nebo třiceti. Myslím tím ve smyslu pevnosti pokožky a vrásek. Důležité je, že to není nutné. To, že tělo už není tak pevné a možná má i pár kil navíc, totiž přestává být podstatné. Souhlasíte nebo jak to máte vy?

Jak procházíme životem, zažíváme dobré i horší, nabíráme zkušenosti a naše síla se přesouvá z povrchu těla dovnitř. Přitom stále můžeme být sexy. Některé ženy jsou dokonce s postupujícím věkem stále krásnější. Znáte ve svém okolí takovou ženu? Myslím, že určitě ano.

Záleží totiž jen na tom, jaký vztah k sobě samé a ke svému tělu máme. Jak se máme rády, jak samy sobě důvěřujeme a jakou energii vyzařujeme.

Tohle všechno naši muži vycítí. Buď ten plamen v sobě máme nebo nemáme.

Žena v určitém věku by si dokonce měla rozmyslet, zda je pro ni to nejlepší, měnit radikálně svoji postavu. Moje kamarádka, říkejme jí třeba Martina, podlehla tlaku okolí a všudypřítomné reklamy a před 50 se změnila z vitální, plnoštíhlé, energické ženy na superštíhlou ženu bez jiskry. Nějak to už nebyla ona.

Viděli jste už korpulentní zralou ženu, která je fakt sexy? Já spoustu! Vyzařují to, že se mají rády.

V komedii "Nahá pravda" je role právě takové baculky, sice mladé, ale její sexappeal stříká na diváky i do poslední řady. Vyjadřuje to slovně, ale i postavením svého těla a gesty. Všem, kteří sedí v hledišti je jasné, že se miluje taková jaká je.

Pozor! Toto není reklama na obezitu :-).
Jen jsem chtěla říct, že žena po 40 se již dobře zná. Ví, kdo je, co jí sluší, v jakém těle se cítí dobře a měla by se naučit tyto své pocity respektovat.


Jak to mají muži nastavené?

Všímají si, jak se pohybujete, jaká jsou vaše gesta, zda se usmíváte a vyzařujete pozitivní energii. Mají v sobě radar, který jim říká, takhle žena je sexy, cítím to. Vnímají vaše sebepřijetí a nastavení.

Teď si možná mnohé říkáte: Ach jo, já to takhle nastavené nemám.

Nevadí, protože s tím můžete začít klidně hned teď. Máte na to mnohem více času než dříve. Když ne, tak si ho udělejte. Stojí to za dobrý pocit ze sebe sama.


Co udělat proto, aby jste se cítila sexy?

- Pohyb

Začít se více pohybovat a cvičit je naprostý základ toho, jak si začít všímat více svého těla, pečovat o něj. Berte to jako projev sebelásky. Dáte tělu pohyb a hned se Vám vyplaví nějaké ty endorfiny!

Mně se osvědčila chůze po horách a lesích s trekovými holemi, běžky a ve městě jóga nebo badminton. Ale výběr si udělejte podle svého gusta. Jenom to neodkládejte! Dopřejte si dlouhou chůzi minimálně obden. A dva až tři krát týdně zařaďte jiný druh pohybu. Tohle se nedá obejít. S pohybem těla se startuje i otevřenost k novým myšlenkám.

- Strava

To je další základ. Jezte spoustu ovoce a zeleniny s účinky podporujícími Váš sex drive.

Alkohol a cigarety už k našemu věku jaksi nepatří. Vůbec nám totiž nesvědčí. Naopak, mezi potraviny, které podporují libido patří například ústřice, avokádo, jahody, mandle, špargle, červený meloun, arugula. Prostě samé dobroty!

- Sebepotěšení

Náš pocit být sexy potřebuje být podpořen i přímo. Zařaďte do svého programu sebepotěšení. Ženské tělo doslova vychladne, když se žár neudržuje. Hormony se vyplavují stejně, když si užíváte sama se sebou, nebo s partnerem. Když si uděláte svůj rituál, kde o své tělo budete nejdříve pečovat, a pak ho potěšíte, budete se cítit krásně.

I v tom je důležitá pravidelnost. Nestačí si vzpomenout jednou za měsíc. Zařaďte si rituál dvakrát týdně, dopřejte si hodinu času. Tato vytvořená energie z Vás bude vyzařovat. Vůbec nezáleží na tom, zda máte nebo nemáte partnera. Je to jen a jen pro Vás.

- Nejlepší čas pro lásku

Pokud partnera máte, tak dbejte na správný čas na milování. Máte nejvíc energie ráno, nebo odpoledne? Vyhraďte si prostor na intimitu. Nečekejte, že to přijde samo. Udělejte si přípravu. Hygiena, kterou věnujete svému tělu před milováním, Vám dodá větší sebedůvěru.

Chcete si to užít a proto vybírejte čas vhodný pro oba. Je to nabíjející a vyživující. To, že nebudete spěchat je základ pro naplňující pocit. Dělejte vše tak, aby vaše potěšení mohlo přijít. I ve zralém věku se potěšení dá rozvíjet a může dokonce sílit.

- Nové podněty

Vyhněte se stereotypu. Kdy jindy, než právě teď, budete moci experimentovat s místem, polohami, nápady. Stereotyp je jeden z nejčastějších faktorů zabíjejících sexuální život v páru. Zkoušejte to, o čem jste jenom snily. Máte v oblasti intimity něco, co jste vždy chtěly vyzkoušet? Neodkládejte to. Splňte si své přání!

Máte nějaké fyzické omezení? Hledejte polohy, ve kterých to zvládnete.

Učte se novým věcem. Internet skýtá mnoho podnětů.
Můžete se například naučit spolu tantrickou masáž.

- Řešte své sexuální problémy včas

Možností, jak pracovat se sexualitou je spousta. Pokud si nevíte rady s nějakým sexuálním problémem, nerezignujte. Žádné „to pro mě už není“!

Vyhledejte odborníka. Pokud důvěřujete lékařům – gynekologa, urologa, nebo sexuologa. Dejte si změřit hladiny hormonů, ať víte, jak jste na tom.

Preferujete alternativu? Obraťte se na certifikované bodyworkery ze sexological bodyworku.

- Mluvte spolu

Neopomínejte o všem komunikovat. Dobrá komunikace o pocitech i problémech je základem dobrého sexuální života. Nic neodkládejte, protože všechna nevyřešené témata stejně jednou vyjdou na povrch a projevují se právě v oblasti sexuality.

Být sexy je možné. Chce to trošku práce, ale věřte ! Stojí to za to.


Zářívá a sebevědomá zralá žena je sexy !

– seznam článků –

Škola intimních umění Božská Tantra